Haarstijlen

Merel wil graag dat haar haar opgestoken is op haar communie. Nu, de mis is al om negen uur ‘s morgens op Hemelvaartdag: om dan een kapster te vinden, is niet zo eenvoudig. En daarbij, opsteken, dat kan ik eigenlijk ook zelf wel min of meer. Wolf en ik reden deze voormiddag even langs de Action om een hoop haarspullen in te slaan, en deze middag probeerden Merel en ik een paar dingen uit.

Eerst gingen we voor de donut, zowel de grote als de kleine. Daar was Merel zelf behoorlijk zot van, maar ik vind het niet echt zo mooi…

Ik probeerde dan iets met opgerolde sliertjes dat bij mij altijd heel mooi uitkwam, maar waar Merels haar te lang voor is, zo blijkt.

IMG_9885

Daarna probeerde ik iets uit met rolletjes, maar neuh… Ik heb het zelfs niet volledig afgewerkt.

IMG_9886

Toen probeerde ik zo’n halfvlecht, die achteraan wel heel mooi was, maar vooraan niet zo mooi uitkwam, en eerder een Heidi-gevoel gaf.

Daarop maakte ik twee kleine halfvlechtjes, die ik achteraan in een dotje draaide, omdat Merel ergens toch graag een dotje wilde, maar ook dat gaf niet het beoogde effect.

Maar op zich vond ik het wel iets hebben, dat lange haar, terwijl er toch een opgestoken element in zit. Ik ging erop verder, hield de twee halfvlechten, en begon te variëren.

En dit, dit vond ik wel heel geslaagd. De speldjes zijn er wel wat klungelig ingestoken, ik ga blekere nemen en ze beter wegsteken, maarre… Het lange haar met het krooneffect en de parels, yup, dat wordt het wellicht.

Wat denken jullie? Of heb je nog andere suggesties?

5 Antwoorden op “Haarstijlen”

 1. Jep, dat laatste is de mooiste versie. Vooral omdat het er zo lekker ingewikkeld uitziet en tegelijk best mooi op een kinderhoofdje. Toch meer speldjes nodig medunkt, ik weet van mijn eigen eerste communie nog dat ik een spring-in-‘t-veld was en chance had dat ik een eenvoudig kroontje droeg, op mijn plechtige communie was er een volledige bus haarlak in mijn “pijpekrollen” verwerkt – voor alle zekerheid.
  Veel plezier nog met het aankleden !

 2. Hihi, hier ook nog aan het experimenteren met vlechten en dotjes. Op Pinterest sowieso massa inspiratie te halen. Laatste is zeker mooi en ook nog speels genoeg voor de jongedame 😉

 3. Ik ben het meeste fan van het laatste, maar dan zonder het losse haar. Los haar kan als hetgeen erboven iets kleins/subtiels is (twee vlechtjes die samenkomen in een klein dotje of zo), maar als het opsteeksel het hele achterhoofd bedekt, vind ik het persoonlijk wat gek om daar dan nog los haar onder te laten hangen.

  De dot met de kleine donut is cute, maar die grote donut is veeeel te groot 😀

  Sowieso zijn de pareltjes superschattig 🙂 En liters haarlak, dat ook, you can never have too much haarlak!

 4. Hey Gudrun,

  Prachtig! Ik was aan het lezen en dacht ook eerder: een deel loslaten, en dan verschillende kleinere vlechten combineren met opsteken en speldjes! Dit kroontje ziet er geslaagd uit, zeker omdat ze zelf fan was van de donut, dit heeft er een klein beetje van mee 😉
  Eventueel kan je in het loshangende haar ook nog hele kleine vlechtjes doen, met een superfijn lintje erdoor? Geeft nog extra feestelijk effect misschien.

  ttfn
  Annelies

 5. Die laatste is inderdaad heel mooi!
  Met alles opgestoken zou dit ook wel mooi zijn denk ik.
  De kleine donut vind ik ook mooi hoor, zeker als daar ook wat pareltjes zouden bijgevoegd worden ofzo ter versiering.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *