Theatersport

Het is intussen, denk ik, al meer dan twintig jaar geleden sinds ik zelf nog aan improvisatietheater of theatersport heb gedaan, maar ik blijf er wel een boon voor hebben.

Toen ik dan ook vandaag mijn vijfdes maar liefst zéven uur toegewezen kreeg, heb ik dat nog even bovengehaald. De vierdes en zesdes zijn namelijk op schoolreis, en dan gebeurt het wel eens dat de anderen nogal wat studie hebben. Let wel, de eerste twee uur heb ik ze sowieso altijd, en kregen ze ook gewoon les en zelfs toets. Daarna had ik enkel nog de Grieken en een paar van de Wetenschappen over, en begonnen we al met een stevige opwarming en een paar basistechnieken binnen.

Om elf uur trokken we naar buiten, en tegen twaalf uur kwamen de leerlingen van de talen en wetenschappen er ook bij. We hernamen een paar basisoefeningen en deden nog een paar scènes, lekker buiten op het veld in de zon. En ik geef het u op een briefje: ik heb bij momenten tranen gelachen!

In de namiddag had ik hen opnieuw allemaal, en wilde ik het over de goden hebben aan de hand van een powerpoint. Ze wisten dat op voorhand, en ik had hen gezegd dat ze gerust taart en thee of zo mochten meebrengen. Dat resulteerde in maar liefst zes soorten taart – veel te veel – en massa’s thee. En eigenlijk, al bij al, een gezellige namiddag!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *