Deadlines

Ik weet het, ik werk vaak tegen deadlines aan omdat ik dingen voor me uitschuif, maar soms moet ik stressen op een manier die ik liever niet zou doen.

Neem nu de programmaboekjes voor het toneel van school. Ik wist dat ik het materiaal niet eerder dan gisteren ging krijgen, en dat die ten laatste op donderdag, overmorgen dus, moeten gekopieerd worden. Ik had daar dus tijd voor voorzien gisterennamiddag, en morgen om af te werken. Geen probleem. Ik heb daarstraks na de les nog extra foto’s genomen om ze te kunnen gebruiken, en eigenlijk zal dat boekje al straks af zijn. Geplande deadlines: geen probleem.

Maar volgende woensdag komen de zesdejaartjes van een aantal basisscholen uit de buurt naar het schooltoneel kijken. Traditiegetrouw krijgen ze dan ook altijd een zakje mee met een appel, een vierkleurenstylo en een informatiebrochure over de school. Een brochure die ik maak, en waar ook dit jaar wel wat aan gewijzigd moet worden. Een paar nieuwe foto’s, maar vooral ook een aantal inhoudelijke wijzigingen. Voer voor de directie. Onze directeur wil dat per se zelf in handen houden, en ik heb dus half november aan haar gevraagd om me op tijd de nodige info door te geven, zodat ik die brochures op tijd kan opstellen en dat dat geen haastwerk moet zijn. Begin december heb ik dat nog eens gevraagd, zodat ik tijdens het wachten bij de deliberaties eraan kon werken. De donderdag voor de vakantie heb ik gevraagd om me toch zeker in de vakantie de info door te sturen.

Vandaag heb ik me kwaad gemaakt. Ik heb nog steeds niks gekregen, maar ik heb daar wel een behoorlijk aantal uur werk aan. Bovenop mijn gewone werk, natuurlijk. Die kinderen komen woensdag, dus de brochures moeten liefst maandag of dinsdag gekopieerd worden. Ik heb haar gezegd dat als ik vrijdag ten laatste de info niet heb zodat ik het in het weekend kan afwerken, ik er niet meer aan begin. “Ha ja”, reageerde ze snibbig, “dan hebben ze maar geen brochures dit jaar!” “Ha ja”, repliceerde ik, “dan is dat maar zo”.

Waarop ik haar bureau uitzeilde.

Ben ik nu echt zo onredelijk?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *