Apr 08 2016

Nog zo’n regendagje, maar mét wafels!

Nog zo’n luie dag als gisteren, ware het niet dat ik vandaag wél boodschappen heb gedaan, en een gigantische schotel courgettelasagne heb gemaakt, genoeg voor vandaag en morgen. En dat ik beginnen verbeteren ben, en dat ons ma en pa hier waren tegen half zes om dan wafels te eten. Ons ma is verzot op wafels, maar ze zelf bakken, dat ziet ze niet meer zitten. Ik heb haar recept gekregen, en meteen ook haar oude, maar ongelofelijk goeie wafelijzer. Met twee wafelijzers bakken, dat gaat net iets sneller. En ja, ze waren lekker!

Om er zeker van te zijn dat ik dat recept niet kwijt speel, zet ik het ook hier even kort. Na elke stap goed mengen of mixen.

  • een kilo bloem
  • daarin 35 gram verse gist, gebroken in een beetje lauwwarm water
  • twee eierdooiers erbij
  • een liter melk
  • een liter water, opgewarmd, met daarin gesmolten
  • 175-200 g margarine of boter
  • 8 lepels kristalsuiker
  • snuif zout
  • en dan drie opgeklopte eiwitten erdoor

Anderhalf tot twee uur laten rijzen, afgedekt met een handdoek, op een warme plaats, bv de oven op de lichtste stand.

De beste wafels, gegarandeerd!

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.