Katrienewiel

Eerder deze week had ik al, in ’t passeren, kleine vlekjes gezien op Kobes borstkas. Ach, muggenbeten, dacht ik. Tot ik gisterenavond hem hielp met uitkleden, en ik dus iets helemaal anders zag.

IMG_1869

Geen idee wat het was, maar wel wat het niet was: geen muggenbeten, zoveel was duidelijk. Ik heb dan maar deze morgen een afspraak gemaakt bij de dokter, en het blijkt een schimmelinfectie te zijn, wellicht betrapt van ons jong katje. Blijkbaar in de volksmond ook gekend als katrienewiel. Trouwens, ik raad u niet aan om die term te googlen. Brr.

Ik had het nog nooit gezien of gehad, maar blijkbaar is een simpele zalf voldoende om het weer weg te krijgen.

Bizar.

3 Antwoorden op “Katrienewiel”

  1. Tinture d’iode oftewel jodiumtinctuur was vroeger bij ons hèt huismiddeltje ertegen. Ik weet dat het mijzelf en mijn 2 broers in ieder geval snel genoeg genas. (En ook wij hadden het van een kat ja.)
    Mijn moeder had die tip van een dierenarts. Onze toenmalige hond had het namelijk ook gekregen en de dierenarts schreef de tinctuur voor, terloops onopvallend stillekes opmerkend dat hij het ook bij zichzelf gebruikt maar dat hij geen mensenarts is weetjewel… Terwijl mijn tante wekenlang ons neefje en nichtje elke dag in bad moest doen om af te schrobben met een bijtend middel, allerlei zalfkes geprobeerd, wat al niet… waren wij binnen enkele dagen zachtjes deppen weer wielekes-vrij. De hond ook. ^^ Ach, jeugdherinneringen.

    Ohja Drun, hou ook de andere koters en uzelf in de gaten. Het beestje is nogal besmettelijk. Van beestjes gesproken: beide katten eventjes langs de dierenarts sturen…

  2. als kind ook ooit die diagnose foutief gehad bij mijn huisarts (katrienewiel is droog: ik had vochtige wonde)…maar moest ook stante pede met onze kat naar de dierenarts om te behandelen.

    (deze dierenarts stelde dan foute diagnose vast bij mij en kat en stuurde me door naar dermatoloog die me wel juiste behandeling gaf).

  3. Klopt het dat dit een bruine kartel rand is? Ik heb z’n zelfde plekje. Geen rode rand zoals ringworm maar bruin met kartels en wat dikker. Is het inmiddels weg bij jou?
    Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *