Chaos in mijn hoofd

Soms, soms snap ik gewoon niet hoe ik het doe. Ik snap niet dat mijn huishouden min of meer draait, dat ik een job heb (en hou), en dat ik elke dag mijn kinderen proper gewassen, goed gevoed en met de juiste dingen naar school krijg.

Toegegeven, ’s morgens is er Bart die de boekentasjes maakt. Maar ik sleep wel koekjes, drankjes en fruit in grote hoeveelheden aan, zorg dat het zwemgerief gewassen is, dat de turnpantoffels nog groot genoeg zijn en genaamtekend, dat de juiste briefjes met de juiste boodschappen zijn ingevuld, en dat iedereen passende kleren, schoenen, jassen, mutsen en andere dinges heeft.

In mijn hoofd ben ik namelijk nog steeds zestien, met de bijhorende ’teenage angst’ en onzekerheden. Dat ik het allemaal niet ga kunnen. Dat alles eens onherroepelijk in de soep gaat lopen.

In mijn hoofd heerst namelijk chaos. Een grote chaos, al altijd, ik ben een warhoofd. En ik voel me vaak als een jongleur in het circus, die een hoop bordjes tegelijk draaiende moet houden. Maar net zoals die jongleur daar wellicht gigantisch veel op geoefend heeft, en talloze bordjes heeft gebroken, zit ik in mijn hoofd nog in de oefenperiode. Ze draaien niet altijd allemaal even vlot, die bordjes, maar er vallen er precies zelden, en dat is wat ik niet snap.

Job, huishouden, kinderen met bijhorende hobby’s, verbouwing, auto’s, eigen hobby’s (al zijn die momenteel herleid tot een minimum), het eist allemaal zijn plaatsje op in mijn hoofd, en ik mag niks vergeten. Ik mag geen bordjes breken.

Ik snap dat dus niet.

Hoe dóen jullie dat?

3 Antwoorden op “Chaos in mijn hoofd”

  1. Zo nu en dan eens een bordje laten vallen veronderstel ik 😉 en om dat te vermijden heel veel lijstjes maken en tegenwoordig ongeveer alles (ook kleinigheden die misschien belachelijk lijken voor anderen maar ook plaats in je hoofd vragen) in een zelfde digitale agenda steken.

  2. niet. ik doe mee met de chaos. En ja ik heb al eens het verkeerde kind op de verkeerde plaats afgezet. En er is ook al eens een therapeut geweest die dacht mijn dochter te vinden maar noppes want die was ergens anders. Ik heb het losgelaten zoals prinses Elsa dat zo mooi kan zingen 😉

  3. Laten zeker, zolang het werkt. Zolang de chaos alleen maar in je hoofd zit, en je het gedaan krijgt, laat ze maar doen hé. Weet ook niet hoe ik het vroeger soms deed, had ook geen tijd over, en werkte nog mee in het kantoor. Tja??? Zal niet beteren met ouder worden, maar dan trekken de kinderen ook meer hun plan hé.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *