Paasbrunch

Mijn schoonmoeder zag het niet meer zitten om voor 6 volwassenen en vier kinderen een uitgebreide diner te voorzien bij haar thuis. Ik snap dat volledig: ook al komt het eten op zich van een traiteur en heeft ze intussen weer een afwasmachine, toch blijft het een hoop werk om de tafel te zetten, af te ruimen, alles op te warmen en op te dienen… Om nog te zwijgen van de stress die zij ervan krijgt.

We waren dus om 12.00u verwacht op de Grote Markt van Ronse, meer bepaald in de Acte. We wisten dat het in orde ging zijn, en Wolf had me al gewaarschuwd om niet weer een dessertbord te nemen ^^

Maar het was eerst een hapjesbuffet, daarna een voorgerechtenbuffet (met zowel koude bereidingen op allemaal kleine schoteltjes, zoals asperges, tomaat-mozzarella, foie gras, pâté, parmaham met meloen, als warme bereidingen, nl. kroketjes van Breydelham of scampi’s), en dan een echt hoofdgerecht. Het kuiken met zwezerik, bospaddestoelen en gratin was bijzonder lekker, geloof me, maar niet echt brunchig meer. Niet dat dat stoorde, hoor!

IMG_0978

En dan was er een bijzonder uitgebreid dessertenbuffet, met allemaal huisgemaakte lekkernijen, een beetje zoals op het dessertbord uit de link hierboven, maar dan nog met pannenkoekjes en zo.

Ik heb weer eens veel te veel gegeten, maar het smaakte dan ook enorm. Intussen zaten de kinderen vooral buiten: het was zo net warm genoeg om zonder vestje buiten te lopen, en het springkasteel was andermaal een dikke hit, bij allemaal.

IMG_0974

IMG_0977

foto 3

En daarna gingen we nog even tot bij Nelly thuis, want er moesten uiteraard nog paaseitjes gezocht worden!

IMG_0981

IMG_0979

Nelly: het was een prima idee! Dank u!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *