Pittig varkensvlees met champignons

Een nieuw kookboekje, dat vraagt om het uitproberen van recepten, uiteraard. En dus stond vandaag een recept met varkensvlees op het menu, uit dat nieuwe ‘Gezond koken in een handomdraai’, p. 48.

Die handomdraai, dat is eigenlijk wel waar: het zijn snelle recepten.

varkensvlees

In dit geval gaat het om reepjes varkensvlees, die snel aangebakken worden, waar dan champignons en sjalotten worden bij geveogd, in een sausje van bouillon en sherry. Ik had nog quinoa van gisteren staan, en dus serveerde ik die erbij in plaats van rijst, voor een totaal van 9 propunten per persoon.

Lekker en snel, maar in feite niet echt iets bijzonders. Maar wel bruikbaar als je niet veel zin of tijd hebt om te koken, en laat dat nu net de bedoeling van dit boekje zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *