Jun 20 2009

Kloven

Published by at 19:56 under Mens sana in corpore sano

Elke keer weer, als het droog weer is, heb ik het zitten: dan zijn mijn sowieso eeltige hielen volledig gekloven, en dan doet dat verdomd veel pijn bij elke stap dat ik zet.

Blijkbaar is het iets genetisch, want ook mijn grootmoeder heeft dat, en mijn vaders hielen bloeden gewoon soms.

Laat het regenen en dus vochtige lucht zijn, en die kloven genezen langzaam weer. Maar bij toestanden zoals nu, telkens opnieuw, heb ik het zitten. En ja, ik smeer elke avond en elke ochtend netjes speciale klovenzalf, en schraap de overtollige eelt weg bij elke douchebeurt.

Mijn andere voet heeft, sinds die vier maanden in die speciale laars, er tegenwoordig geen last meer van: die zat zo mooi opgesloten in een relatief vochtig milieu dat alle eelt weg is.

Nu vraag ik dus: heeft nog iemand daar last van, en zo ja, wat doe jij er dan tegen? Want dit is echt wel vervelend.

3 responses so far

3 opmerkingen bij “Kloven”

 1. rozebrilon 25 Jun 2009 at 20:57

  podexine (van Vichy denk ik, bij apotheker). Een van de weinige dingen die écht werken voor mijn voeten.

 2. Drunon 25 Jun 2009 at 21:02

  Helaas, dat is nu net hetgeen ik alle dagen smeer. Ik denk dat ik ongeveer tien tubetjes liggen heb…

 3. Petraon 26 Jun 2009 at 13:13

  Klinkt herkenbaar, elk jaar heb ik er ook last van.
  Ik kreeg voor kerst van een vriendin de eeltcreme van de bodyshop (van de reeks met hennep) met de katoenen sokjes erbij. Die werkt bij mij wel redelijk goed, evenals de handcreme van dezelfde reeks. Ik moet wel bekennen: ik heb de discipline niet om dagelijks te smeren.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.