Feb 28 2009

Laptop

Published by at 19:27 under De kleine geneugten des levens,Geeky stuff

Ik heb al een jaar of twee een laptop. In het begin heb ik hem voortdurend meegesleept naar school, maar intussen heb ik een vaste PC met uitstekende internetverbinding in mijn lokaal, zodat dat niet meer hoeft.

Het ding ligt sindsdien voor het merendeel van de tijd in een schuif. Uiteraard gebruik ik hem wel af en toe, op reis bijvoorbeeld, of in de zomer als ik buiten wil zitten bij de kinderen. Hij heeft ook al gediend als depannage bij Netlash (toen de nieuwe computers nog niet waren toegekomen en de stagiair zonder computer zat), of om een vriendin uit de nood te helpen bij een acute laptopcrash.

Maar de laatste paar dagen weet ik bijzonder goed waarom ik het ding heb: ik geniet er immens van! Ik zit in de zetel, met telefoons, afstandsbediening en te verbeteren toetsen bij de hand, mijn geopereerde voetje netjes omhoog, en de laptop op schoot. Op die manier hou ik contact met de buitenwereld en voel ik me niet echt afgesneden. En kan ik me eigenlijk best wel verzoenen met mijn tijdelijke immobiele lot.

Nu nog proberen uitvissen waarom hij zo vreselijk warm wordt, en we zijn er helemaal :-)

5 responses so far

5 opmerkingen bij “Laptop”

 1. Goofballon 02 Mar 2009 at 18:22

  ik werk thuis ook veel liever vanop mijn laptop dan desktop aan mijn bureau….veel leuker om om het even waar te zitten internetten en het te combineren met tv kijken bijvoorbeeld.

  maar ja, die hitte op mijn billen stoort me ook!

 2. Kaatjeon 02 Mar 2009 at 19:00

  Dat probleem heb ik opgelost gekregen met de Comfort Lapdesk. Geen enkel probleem meer met de (over)verhitting!
  Ik zat trouwens in de omgekeerde situatie: had een vaste PC, maar geen laptop. En dus zat ik volledig afgesneden van de wereld als ik in het ziekenhuis lag, of thuis niet uit mijn bed/zetel kon. Maar dat heb ik dan weer opgelost met mij zo’n mini-note aan te schaffen. Méér moet dat voor mij niet zijn. Ik neem ‘m mee naar de (dag)kliniek, of naar mijn bed of zetel, en blijf overal en altijd verbonden met de buitenwereld.

 3. Erik Bauffmanon 02 Mar 2009 at 20:20

  Ik heb een kussen uit de ikea hiervoor. Vree wijs ding, gekregen van de schoonouders. Zeg erover wat je wil, maar ik kan het mijne niet meer missen.

  http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/10086654

 4. zapnimfon 02 Mar 2009 at 20:49

  Dat dient om het kersenpittenkussen overbodig te maken.

 5. affodilon 05 Mar 2009 at 08:58

  Die hitte is inderdaad hinderlijk en bovendien niet helemaal onschadelijk. Er zijn publicaties die een verband leggen tussen veel met zo’n ding op schoot zitten (waarvoor hij – gezien de naam – eigenlijk dient) en overmatige kleine spatadertjes op de dijen. Daarom zet ik mijn lap top nooit op mijn schoot. Maar dat kussen ziet er interessant uit!

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.