Feb 14 2009

Haakje

Published by at 13:16 under Waar een mens zich zoal aan ergert

Een voorbeeld van design waar niet erg bij nagedacht is (als je al van design kan spreken), zijn sommige toilethokjes. Dat heb ik vandaag weer mogen ondervinden, toen ik even naar het toilet wilde in het zwembad alwaar mijn oudste lag te ploeteren.

En dan heb ik het eigenlijk over zoiets simpels als het ontbreken van een haakje aan de binnenkant van de deur. Zeg nu zelf: het is winter, je hebt dus een dikke winterjas aan. Als vrouw heb je ook je handtas bij. Je moet naar het toilet. Je handtas kan je desnoods nog aan de klink hangen, maar waar blijf je met die jas? De grond in een toilet is geen optie, geloof me. In je nek leggen?  Nah. Op je knieën? Al helemaal niet, gezien het doel waarvoor je gekomen bent.

Dus, lieve mensen, als jullie geen jassenhaakje hebben aan de binnenkant van de deur in een openbaar gebouw, geloof me, dan ben je er nog nooit zelf vanuit het standpunt van een klant binnengeweest. Uiteraard heeft de bardame of de kassaman dat haakje niet nodig, hun jas hangt ergens anders.

Dus, doe me (en vele anderen) een plezier, denk eens in termen van user centered design, en hang een haakje aan je toiletdeur! Grrr!

4 responses so far

4 opmerkingen bij “Haakje”

 1. Goofballon 14 Feb 2009 at 23:21

  eum hou je die jas niet gewoon aan?

 2. Sabineon 15 Feb 2009 at 11:36

  Ik hou mijn jas ook altijd gewoon aan. Omhoog heffen/stropen met die handel.

 3. Drunon 15 Feb 2009 at 23:14

  LOL het is duidelijk dat jullie

  a. geen dikke kont hebben, want dan heb je die plaats nodig :-p
  b. geen lange winterjas hebben tot over je knieën. Dat is echt niet handig om op te stropen.

  Mja, ik vind het altijd een probleem.

 4. zapnimfon 16 Feb 2009 at 13:19

  Twee haakjes! Eentje voor de sjakos en eentje voor de jas! Ik ben helemaal mee.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.