Feb 10 2009

Verjaardagscadeautjes

Published by at 22:34 under Graag zien,Wolf

Ik heb net 21 uitdeelcadeautjes voor Wolfs verjaardag samengesteld. Dat mag u best letterlijk nemen: kleine diepvrieszakjes (ik vond geen andere, toch niet binnen de radius van wat ik wilde rijden daarvoor) met daarin wat van die pastelkleurige snoepjes aan een rekker (zijnde een halsketting) of een ditto armbandje, of een lekstok, en telkens ook vijf gummibeertjes. Rond dat zakje, waar telkens Wolfs naam op stond en een vrolijke 5 met een hartje rond (ze zijn bezig over Valentijn op school), zit dan een vrolijk, felgekleurd strikje van bij de Ikea. En daarin zit dan een ballon geknoopt.  Een ganse bezigheid dus, en toch met veel plezier gedaan. Ik weet namelijk hoe blij die gastjes zijn met iets dergelijks, als het er maar leuk uitziet. Veel kost het allemaal niet, laat ons wel wezen.

Daarom is er ook een klascadeautje, iets wat meer en meer gedaan wordt, zo blijkt. Dat is dan een iets groter cadeau dat voor de klas bestemd is, en waarmee ze dan allemaal wel eens kunnen spelen. Op die manier komt er ook regelmatig iets nieuws in de klas, zodat het voor de kleuters boeiend blijft, en dat de school zelf haar werkingsmiddelen aan andere dingen kan besteden.

Wolf is vorige week met me meegegaan naar de speelgoedwinkel, en we hebben gekozen voor een mamadino en een babydino die uit zijn ei komt,  van Duplo, denk ik. Dino’s zijn op die leeftijd altijd een voltreffer, zelfs Kobe van anderhalf zegt al netjes ‘diosauwes’.

Enfin, nu maar hopen dat hij donderdag effectief een leuke dag heeft. Je wordt maar één keer vijf natuurlijk :-)

3 responses so far

3 opmerkingen bij “Verjaardagscadeautjes”

 1. Christopheon 11 Feb 2009 at 11:24

  Dat van die klascadeau lijkt me wel leuk. Maar willen alle ouders dat wel doen?
  In ieder geval, dino’s zijn de max maat.

 2. Drunon 11 Feb 2009 at 11:36

  Niemand is daartoe verplicht, uiteraard. Ik heb daarvoor gekozen, en meer en meer ouders doen dat, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn er ook die zelf naar de klas komen met een grote taart of zo, zolang als de juffen dat op voorhand weten, is dat ok.

 3. zapnimfon 11 Feb 2009 at 13:15

  Om verschillende redenen ben ik heel blij dat dat bij ons op school niet de gewoonte is, trakteren en een klascadeau.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.