May 24 2008

Windmolentje

Published by at 20:28 under Graag zien,Verdrietig

Ik ben weer emotioneel vandaag.

ms102_a.jpgDaarnet ging ik mijn inktpatronen (examens moeten geprint worden, weetuwel) laten bijvullen in Evergem, en parkeerde ik zodoende aan het tegenoverliggende kerkhof.
Toen ik terug in mijn auto stapte, zag ik uit mijn ooghoeken in de halve schemering iets bewegen. Ik keek iets scherper door een getraliede opening in de kerkhofmuur, en zag een vrolijk roze windmolentje draaien in het speelse briesje. Een windmolentje waarvan ik dergelijke exemplaren al drie jaar aan een stuk in onze tuin heb staan, tot groot jolijt van mijn twee jongens.

En toen moest ik slikken: het stukje achterkant van de bijhorende zerk dat ik nog net kon zien, had de vorm van een teddybeer. Hoe vreselijk moet het zijn voor die ouders, en hoe graag moeten ze dat kind gezien hebben, als ze de moed hebben om een vrolijk windmolentje aan het grafje van hun kind te zetten.

Eventjes bleef ik gewoon zitten in mijn auto.

Toen reed ik naar huis, naar mijn wachtende examens en mijn twee rustig slapende zoontjes, en ik voelde me eventjes de gelukkigste moeder ter wereld.

3 responses so far

3 opmerkingen bij “Windmolentje”

  1. tantierison 24 May 2008 at 22:34

    Dat gevoel kan ik me zo goed voorstellen. Wij hebben geluk …

  2. Jokeon 26 May 2008 at 18:05

    Bah, ik sla de kinderzerkjes ook altijd over op Allerheiligen.

  3. cursief huigjeon 08 Jun 2008 at 15:39

    slik

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.