Mar 24 2008

[Wijvenweek] Mijn wijflijf (deel1: algemeen)

Published by at 16:11 under Mens sana in corpore sano

Zucht. Dat is mijn standaard reactie als het over mijn lijf gaat, vrees ik.

Ik weet wel dat de meeste vrouwen niet echt tevreden zijn met hun lijf, maar ik vrees dat het in mijn geval toch wel ergens terecht is.

Algemeen
Eerst en vooral is er het meest opvallende mankement: mijn gewicht. Ik zou 25 kilo moeten vermageren, om goed te zijn, en dan zit ik nog net niet binnen de ‘aanvaardbare’ BMI index. Momenteel ben ik trouwens zwaar obees, volgens dat ding, met risico op hartkwalen en zo. Bollocks! Ik weet wel dat ik te dik ben, ik word daar ook dagelijks mee geconfronteerd. Niet alleen wanneer ik in de spiegel kijk of kleren moet kopen, maar ook wanneer ik toevallig leerlingen in de gang aan me hoor refereren als ‘die dikke van Latijn’. Maar extreem obees, daarbij denk ik toch eerder aan die archetypische Amerikaanse wandelende vetkwabben, en niet zozeer aan mijn eigen mollige figuur. Confronterend is dan wel zo’n vragenlijst voor een nieuwe hospitalisatieverzekering, waarbij je plots bijkomende vragen krijgt over de verhouding lengte/gewicht. Ze willen me dan ook niet verzekeren voor eventuele figuurcorrigerende ingrepen, zoals een maagring en dergelijke.  WTF??? Mijn dokter heeft trouwens spontaan een briefje geschreven dat ik in goede gezondheid verkeer (gelukkig heeft hij niks gezegd over conditie) en geen risico loop op hartziekten en dergelijke.

Hmmm. En zeggen dat ik in mijn zwangerschap spectaculair was afgevallen (net zoals bij Wolf) en dat ik die kilo’s acht maanden later opnieuw erbij heb, alle 12…

Zucht.

4 responses so far

4 opmerkingen bij “[Wijvenweek] Mijn wijflijf (deel1: algemeen)”

 1. De Gentse Zwijgeron 24 Mar 2008 at 16:57

  Tja, ik zou zeggen, niet te veel aantrekken van het vrouwbeeld in de reclame en zo.
  Een maatje meer kan ook best!
  Je goed voelen in je vel, dat is het bijzonderste!

 2. Ellenon 24 Mar 2008 at 18:52

  Heh, krijg je echt bijkomende vragen ? Poeh zo stom.

  Van iemand die vermagert tijdens zijn zwangerschap heb ik toch nog nooit gehoord.

 3. zapnimfon 24 Mar 2008 at 19:59

  Eén verhaal dat me zeer bekend voorkomt.
  Ik ben net 25 kg vermagerd en zit… euh… nog wat te hoog met mijn bmi.
  Mijn dokter had een maagballon voorgesteld (ergens te lezen op mijn webstek) maar die heb ik op de laatste moment toch maar achterwege gelaten.

 4. Elson 24 Mar 2008 at 23:33

  Ge ziet er ook helemaal gezond en knap uit. Ik zou niet proberen vermageren (tenzij het operatief gebeurt, helpt het toch niet), maar gewoon altijd proberen blijven zoals je nu bent. Veel minder kans op nog kilo’s erbij: en zoals ik zei, je ziet er écht goed uit. En ik heb daar oog voor.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.