Mar 07 2008

New York

Published by at 22:30 under Vakantie

newyork.jpg

Bart en ik denken erover om te profiteren van de lage dollar, en een weekje naar New York te trekken deze zomer.

Heeft iemand soms suggesties ivm met luchtvaartmaatschappijen, hotels en dergelijke?

5 responses so far

5 opmerkingen bij “New York”

 1. Wolfon 07 Mar 2008 at 23:41

  Luchtvaarmaatschappijen: ik ben nog maar een maal naar Amerika geweest, maar was zeer tevreden van British Airways, geboekt via het lokale reisbureau.

  Over hotels kan ik niets zeggen – wegens niet op hotel geweest – buiten het volgende: Manhattan is erg duur, en Brooklyn en Queens zijn eigenlijk vlakbij (30 minuten) met de snelle metro daar. Dus als je kan zoek iets in die delen van de stad; tenzij je in een spending mood bent ^_^.

 2. Saraon 08 Mar 2008 at 13:34

  Wij zijn in oktober geweest en hebben alles zelf via het internet geboekt.

  De tickets bij Delta Airlines en het hotel was “The Roosevelt Hotel”; schitterend gelegen, proper, vriendelijk en toen niet zo duur. In de zomermaanden zal het vermoedelijk wel wat duurder zijn, maar ik blijf het een ongelofelijke aanrader vinden.

  Keep us posted!

 3. Drunon 08 Mar 2008 at 14:54

  Sara, kan je wat meer info geven over dat hotel? Ik ga het eens bekijken :-)

 4. Saraon 08 Mar 2008 at 17:44

  Ik heb het via Karel, die daar geweest is met zijn ouders en broers. Mijn vader is er ooit ook al eens geweest, maar ik zou niet kunnen zeggen wanneer dat was.

  Wij waren alleszins heel tevreden, de receptioniste was vriendelijk en de kamers waren proper. (Ze was misschien een beetje té vriendelijk, want toen wij incheckten en ze zag dat er geboekt was voor een kamer met Queen bed heeft ze dat onmiddellijk veranderd naar een twin (twee vrouwen horen blijkbaar niet bij elkaar te slapen ;-)). Al een geluk dat een enkel bed daar zodanig groot is dat je er gewoon met twee in kan slapen!)

  Qua ligging is het ook zeer goed (centraal!), op wandelafstand van St. Patrick’s Cathedral, 5th Ave. en The Rockefeller Center. Grand Central Station is om de hoek en daar kan je de groene noord-zuid-lijn nemen (die je gemakkelijk naar andere metrostations brengt waar je op andere lijnen kan overstappen) en de grijze direct naar Times Square.

  Er zijn heel wat ontbijthuizen in de buurt (recht tegenover de ingang, maar als je 53d street wat verder in westelijke richting inwandelt, vind je er nog een pak andere), maar voor restaurants zal je een beetje noordelijker moeten gaan, al vind je altijd wel iets, hoor (wij hebben op de eerste avond een geweldige Chinees ontdekt, in een van de zijstraten van Madison Ave., denk ik, met een rode luifel en trap naar omhoog).

  Oh, en the Chrysler Building is ook vlakbij.

  Als ik mijn planning nog eens terugvind (staat op andere computer), wil ik nog wel eens doormailen hoe wij onze dagen ingedeeld hebben. Wij zijn wel maar 4 nachten (bijna 5 dagen) gebleven, dus was redelijk rush-rush :-)

 5. evaon 09 Mar 2008 at 21:12

  Wij hebben jaren geleden in dezelfde buurt geslapen als Sara, maar later heb ik vrienden bezocht die meer in lower manhattan woonden, en dat vind ik toch een pak gezelliger : ook (veel) meer leven ‘s avonds.

  zeker te doen : Ellis Island.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.