May 02 2007

Argh, die woorden!

Published by at 09:07 under Waar een mens zich zoal aan ergert

Kijk, het zal wel weer aan mij liggen, maar er zijn zo van die woorden waar ik mij onnoemelijk kan aan ergeren, wegens diverse redenen: te betuttelend, te vrijblijvend, teveel buzz, gewoon ronduit lelijk, of vaak het buikgevoel. Ik ga proberen er een aantal op te noemen, maar doorgaans ban ik die zoveel mogelijk uit mijn hoofd. Ik zal deze wel regelmatig updaten. Wie er nog heeft: zet ze er met plezier bij, kunnen we een lijstje opstellen!

– kostenplaatje: kan het niet gewoon ‘kostprijs’ zijn? Wat heeft dat plaatje ermee te maken?
– spijsverteringsprobleempjes: dat woord zet zich meteen op mijn darmen!
– evident: Martens springt dadelijk voor de geest. Waarom niet ‘vanzelfsprekend’?
– een sympathieke spring-in-‘t-veld: wel, blijf daar dan!
– we zullen dat even kortsluiten (ipv afspreken): als iemand me ooit dat voorstel doet, krijgt die een gemene opmerking over elektrocutie of zo. Grr! Aangebracht door Stijn, btw.

6 responses so far

6 opmerkingen bij “Argh, die woorden!”

 1. Stijn De Lathouweron 02 May 2007 at 13:08

  Dat moeten we even kortsluiten (ipv bespreken, afspreken).

 2. Drunon 02 May 2007 at 13:36

  Oh, schitterend! Gelukkig hoor ik die niet te vaak, of ik zou er grijs haar van krijgen!

 3. Erik Bauffmanon 02 May 2007 at 22:01

  Of eum “à la limite” kan je beter op termijn zeggen ;)

 4. Michel Vuijlstekeon 02 May 2007 at 22:16

  Darmtransit.

 5. Herman De Pauwon 22 Sep 2007 at 18:47

  Moeten

 6. Witch » Neologismen.on 25 Sep 2007 at 15:03

  […] Mensen zeggen me nogal eens dat ik een ‘interessant’ vocabularium heb, en volgens leerlingen is het zelfs bijzonder uitgebreid. Ik geef inderdaad toe dat ik nogal wat uitdrukkingen gebruik, waarvan zij vaak nog nooit gehoord hebben. En losse woorden? Tsja, als je er geregeld zelf uitvindt, zal dat wel zo zijn zeker? Ik ga ze eens proberen in een lijstje te gieten (’oplijsten’ is één van die hatelijke woorden). Geef eens wat feedback op die woorden, wil je? Interessant, belachelijk, een goeie toevoeging aan onze taal, overbodig… En geef gerust ook je eigen woorden, ik ben benieuwd. […]

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.